Friday, April 29, 2011

Nasi Arab SABA'...mabelessss

Entah tiba2 terasa2 kat tekak aku yang kembang ni...nak makan Nasi Arab...lagi pulak dengo citer mak aku yang dia makan nasi arab masa pegi haji hari tu...katanya sedap gilerrr....Mak aku ni bukannya senang nak puji masakan orang....ekekeke....maknanya kalau dia rasa sedap tu memang sedap giler laa.....Nak pergi ke Arab Saudi sana lom lagi sampai seru........so....aku ajak le hubby pegi makan kat cyberjaya......

Mula2 nak g makan kat Putrajaya sbb member aku kata sedap kat situ.....tapi dapat sumber dari kawan aku wan yg kat Cyberjaya pon sodappp. Kami laki bini pon berdoah2 le pegi ke sana.......Sampai sana kul 12.30...ngam2 masa orang tengah lunch....makk ooiii penuh giler.....ermmm kitorang pon pegi tempat lain dulu lepak la kat food court kat situ...entah aku pon lupa namanya.huhu


Kul 2.30..baru kitorang check in....ramai gak orang kagi tapi kira ok laa....kalu nak tunggu line btol2 clear alamat tak merasa laa..


ini le restorennya.......apasal gambo aku kabur ni??...sabotaj nii






..kami order....



ni hubby punya order.....Lamb Kabshah.....





ni Lamb soup....memang terangkattt






ni aku punya order Chiken Hanith with secret herbs.....memang sedap




dessert......Baglawa...namanya...sodapp.....


Memang puas hati la makan kat sini...idak le maheii sangat kira ok la... rasa???....sedap sehingga menjilat sudu.....hehehe...sapa2 nak rasa nasi arab bleh le g sini....aku tengok roti kebabnya pon boleh tahan besonyer....ramai gak org order......lain kali kalau aku g sini leh le order...tapi memang kenyang la makan kar sini sampai ke malam bertahan.....

udah makan benda2 gini mestila lemak pon menimbun dalam badan.....abih tu tak reti2 nak workout??....


Bill kami..........ok le tak mahal

8 comments:

WannssCFS said...

peerrrgghhh mmg sedap sekali sekala layan nasi arab..kambing golek takde ke?hehehehehe

ummi eton said...

mai nampak menyelerakn santapan mu itewww.....

Amiizaa2001 said...

sedapppp makan...tp ramai sgt org jdk mcm tak selesa jerk bg akak:):)

kalaou waktu mlm lagilah pack sampai kena q nak dapatkan meja....

Maizatul said...

wan...memang sedap tak sia2 tunggu lama...

Maizatul said...

eton...g la makan sana...gerenti sedap..

Maizatul said...

kak mieja..memang ramai kak...lagi2 lunch hour...sampai bukak meja kat luar...tu blom yang menunggu lagii...malam tak penak gi plak...

memang x brapa suka nak g tempat yang pack ni...tapi nak rasa punya pasal..redahh je..hehe

maira said...

dijamin sedap... nak pi terjah jugak nanti... (abaikan lemak yang menimbun dalam badan tu sekali sekala haha)

Ina Hashim said...

nyam2 sedapnya...aritu ada hubby ajak g sana waktu balik KL tu tapi akak lak dah muak baru pas makan briyani the day b4..pasni kalo balik KL lagi kene try la :)